DT plaatst voor miljard euro aandelen

Deutsche Telekom heeft gisteren via de Deutsche Bank ruim een miljard euro opgehaald. De bank plaatste de aandelen bij verschillende fondsen, maar de Duitse telecomgigant moest de bekendmaking meteen bekopen met een koersdaling. De aandelen werden namelijk verkocht voor 23,6 euro, iets beneden de slotkoers van maandag.

De aandelen waren volgens Deutsche Bank afkomstig van een belegger die ze wilde verkopen. Wie dat is, werd gisteren niet bekend, al circuleerde de naam van onder meer Telefónica. De verkoop van de stukken is waarschijnlijk de eerste in een lange serie van verkopen. Volgens analisten zitten flink wat aandelenpakketten vast in zogeheten lockup-regelingen, die in de komende tijd komen te vervallen. Lockups zijn regelingen waarbij personen of instellingen aandelen krijgen onder de voorwaarde dat ze die voor een bepaalde periode niet mogen verkopen.
Een belangrijke groep verkopers komt voort uit de overname van het Amerikaanse telecombedrijf Voicestream Wireless. Deutsche Telekom betaalde de transactie in contanten en in 1,1 miljard aandelen, waarbij er twee lockup-regelingen gelden die eind augustus en eind november vervallen. De grootste aandeelhouders in Voicestream Wireless waren het Finse Sonera, Het Hongkongse Hutchison Whampoa en het Amerikaanse Telephone and Data Systems. Sonera heeft in mei al aangekondigd van zijn 72 miljoen aandelen af te willen om zijn schulden te reduceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.