Blue Fox ziet winst met een kwart toenemen

Blue Fox, dat een maand geleden de verlieslijdende branchegenoot Nedgraphics overnam, heeft over de eerste helft van 2001 een 25 procent hogere winst geboekt.

De nettowinst over de eerste zes maanden steeg naar 810.000 euro, vergeleken met een winst van 650.000 euro over dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam met 24 procent toe naar 28,5 miljoen euro.
De overgenomen branchegenoot Nedgraphics boekte een verlies van 1,9 miljoen euro. Dit verlies was al eerder aangekondigd. De negatieve resultaten zijn het gevolg van de tegenvallende marktontwikkeling in de textielbranche, waarin Nedgraphics als automatiseerder voor de textielindustrie actief is. Bovendien kreeg Nedgraphics te maken met integratiekosten als gevolg van acquisities en extra kosten als gevolg van reorganisaties. Ondanks het verlies is de omzet van Nedgraphics vanwege met name een aantal overnames over het jaar 2000 met 8 procent gestegen naar 12,4 miljoen euro.
Voor de in juli aangekondigde overname van Nedgraphics betaalt Blue Fox één aandeel tegen twee aandelen Nedgraphics. Volgens Blue Fox zal Nedgraphics over de tweede helft van 2001 een positief resultaat behalen.
Overigens ontsnapt Nedgraphics vooralsnog aan het strafbankje op de beurs Euronext. Hoewel de onderneming een negatief eigen vermogen heeft, heeft Euronext hiertoe besloten vanwege de voorgenomen fusie tussen Blue Fox en Nedgraphics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.