Nettoverlies van UPC loopt weer op

Het nettoverlies van UPC is het afgelopen kwartaal opgelopen naar 862,8 miljoen euro. Dezelfde periode vorig jaar was er een verlies van 368,2 miljoen euro.

Het verlies is onder meer zo sterk opgelopen door een voorziening van 300 miljoen euro voor de afwaardering van de wholesale-activiteiten Cignal, een overgenomen Amerikaanse dochter van Priority Telecom. De voorziening is eenmalig. Zonder haar zou het nettoverlies zijn uitgekomen rond de 562 miljoen dollar. Over het eerste kwartaal boekte UPC een nettoverlies van 556,4 miljoen euro.
De omzet van UPC kwam over het eerste kwartaal uit op 357,5 miljoen, tegen 238 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Het verlies voor belastingen, rente, afschrijvingen en buitengewone lasten (Ebitda) kwam uit op 54,2 miljoen euro, tegen een verlies van 78 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Dit verlies is kleiner dan waarop de analisten hadden gerekend. Zij gingen uit van een Ebitda-verlies van rond de 57,6 miljoen euro.
Kabelaar UPC heeft op dit moment nog rond de 1,1 miljard euro in reserve, gelijk aan het kwartaal ervoor. De eigen vermogenspositie is echter verder verslechterd, naar 165 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.