Avnet lijdt fors verlies door overname

Avnet, bouwer en distributeur van elektronische componenten, heeft over het fiscaal vierdekwartaal een verlies geleden van 263,1 miljoen dollar.

Het verlies is deels toe te schrijven aan de terugvallende vraag en aan de recente overname van Kent Electronics. Over dezelfde periode vorig jaar boekte Avnet nog een winst van 74 miljoen dollar. De omzet daalde met 14 procent naar 2,54 miljard dollar, tegen 2,95 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar.
Avnet moest voor de overname van Kent Electronics een extra voorziening treffen van 236,7 miljoen dollar. Daarnaast kreeg het bedrijf te maken met extra herstructureringskosten en een aantal afschrijvingen voor internetgeraleteerde investeringen.
Avnet verwacht op korte termijn niet veel verbetering door de aanhoudend zwakke vraag naar technologieproducten. Het bedrijf gaat ervan uit dat de omzet over het volgende kwartaal met 5 tot 10 procent zal afnemen. Desondanks verwacht het bedrijf door scherpe kostenreducties in het volgende kwartaal toch in de buurt vanbreak even te kunnen draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.