Getronics boekt gering nettoverlies

Automatiseerder Getronics heeft over het afgelopen half jaar een nettoverlies geboekt van 77 miljoen euro. Daar staat een omzetwinst van 10 procent tegenover.

Het overgrote deel van dit verlies komt door de aanpassing van de boekwaarde van Getronics belang in de Noord-Europese partner Merkantildata. Getronics heeft hiervoor een extra voorziening getroffen van 75 miljoen euro, 'vanwege de koersontwikkelingen en de hoge volatiliteit van de aandelen van Merkantildata en de onzekerheid over de opsplitsing van deze partner in twee afzonderlijke beursgenoteerde bedrijven'.
Zonder dit extra boekverlies zou het nettoverlies van Getronics beperkt zijn gebleven tot 2 miljoen euro.
Getronics boekte een 10 procent hogere omzet naar 2,1 miljard euro vergeleken met 1,9 miljard euro over dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat voor afschrijving van goodwill, rente en belanstingen (Ebitda) bedroeg 85 miljoen euro, 25 procent minder dan over dezelfde periode vorig jaar. Maar Getronics handhaaft zijn Ebitda-verwachting over het gehele jaar op 'tenminste 210 miljoen euro'.
De reden voor de terugval van de winst moet volgens Getronics worden gezocht in de terugval van de bestedingen door financiële instellingen en de telecomsector en de aarzelende houding van deze typische Getronics-klanten bij het starten van nieuwe ict-projecten. Ook heeft Getronics last van de sterke daling van investeringen van internetbedrijven. Vanwege de tegenvallende marktontwikkelingen heeft Getronics in de Verenigde Staten een reorganisatie doorgevoerd. Van het totale personeelsbestand aldaar zijn 590 banen (8 procent van het totaal) geschrapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.