Managed hosting door True

Ciena rekent op een lagere omzetgroei

 

Een van de grootste producenten van telecommunicatie-apparatuur, Ciena, verwacht voor het eerst een terugval van het resultaat.

Tot dusverre bleef Ciena redelijk ongeschonden in het telecomslagveld, maar voor het komende vierde kwartaal verwacht de telecomproducent een 12 tot 20 procent lagere omzet dan de 458,1 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.
Over het afgelopen derde kwartaal boekte Ciena weliswaar een 96 procent hogere omzet dan de 233,3 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar, maar de nettowinst viel terug naar 5,7 miljoen dollar, vergeleken met 28 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.
Toch denkt Ciena beter opgewassen te zijn tegen de huidige tegenwind in de telecommunicatiesector dan zijn directe rivalen Nortel en Lucent. Ciena cliamt met technologisch vooruitstrevender producten op de markt te komen, waarmee consumenten gemakkelijker kosten kunnen besparen. De verkoop van efficiënte telecomproducten heeft Ciena geen windeieren gelegd. Volgens onderzoeksbureau Abredeen Group heeft Ciena zijn marktaandeel in de markt voor glasvezelnetwerk-apparatuur zien toenemen naar 25 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139944). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.