Ahold treft schikking met beleggers Peapod

Supermarktconcern Ahold heeft een schikking getroffen met een groep gebrouilleerde aandeelhouders van de Amerikaanse internetkruidenier Peapod.

Ahold betaalt per aandeelhouder 120.000 dollar, die dan vervolgens afzien van het doorzetten van een aangespannen rechtszaak. De aandeelhouders kwamen in het geweer tegen een bod van Ahold, dat een meerderheidsbelang in Peapod heeft, op de resterende aandelen van de internetkruidenier. De aandeelhouders eisten stopzetting van de overnameprocedure, omdat ze het overnamebod van ruim 2 dollar per aandeel veel te laag vonden.
Ze wezen er onder andere op dat Peapod door het wegvallen van een aantal concurrenten, waaronder Webvan, veel betere marktpapieren heeft gekregen. Ahold liet in een eerdere reactie weten dat dergelijke procedures van aandeelhouders in de VS niet ongebruikelijk zijn. Het supermarktconcern gaf daarbij tevens aan geen aanleiding te zien het bod op de aandelen van Peapod te verhogen. De reden waarom het supermarktconcern nu wel tot een schikking bereid is, heeft volgens Ahold te maken met het feit dat het niet jarenlang bezig wil zijn met een dergelijke rechtszaak

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.