Unit 4 boekt sterke stijging omzet en winst

Unit 4 Agresso heeft over het eerste half jaar een 74 procent hogere nettowinst naar 7,8 miljoen euro geboekt.

De omzet steeg met 32 procent naar 102,6 miljoen euro, vergeleken met de cijfers over het eerste half jaar van 2000. Daarin was ook het toenmalige verlies van het overgenomen Noorse Agresso opgenomen. Unit 4 heeft ondanks de forse tegenwind in de sector, een sterke positie weten te veroveren in de middenmarkt voor enterprise business software.
Over 2000 boekte het softwarebedrijf een 72 procent hogere winst naar 15 miljoen euro en een 71 procent hogere omzet naar 121,4 miljoen euro.
Unit 4 Agresso verwacht voor dit jaar een 75 procent hogere omzet dan vorig jaar, naar 215 miljoen euro, en een stijging van de winst naar 24,4 miljoen euro. Over de eerste zes maanden van dit jaar bedroeg de autonome groei van het softwarebedrijf ongeveer 23 procent.
Door de overname van Agresso vorig jaar kreeg Unit 4 er door de acquisitie een breed internationaal speelveld bij. Unit 4 Agresso is behalve in Nederland en België, nu ook in Scandinavië, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk actief. Het softwarebedrijf heeft al aangegeven dat het jaarlijks minstens drie overnames wil plegen, met name in Oost- en Zuid-Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.