Managed hosting door True

Magnus balanceert op randje van rood

 

De nettowinst van Magnus, leverancier van e-businessoplossingen, is over het eerste half jaar afgenomen naar 100.000 gulden.

Over dezelfde periode vorig jaar boekte Magnus nog een winst van 1,5 miljoen euro. De terugvallende resultaten zijn volgens het IT-bedrijf met name te wijten aan de achterblijvende verkopen in de VS, Maleisië, Singapore en Thailand. Om de kosten te reduceren heeft Magnus over de eerste zes maanden van het jaar vijftig medewerkers ontslagen. Daarvoor is een buitengewone last genomen van 0,6 miljoen euro. Het totaaleffect van de kostenbesparingsmaatregelen zal in 2001 volgens Magnus 5 miljoen euro bedragen, die grotendeels in de tweede helft van het lopende boekjaar wordt verdisconteerd in de resultaten.
Magnus zag de omzet toenemen van 17,1 miljoen naar 19,6 miljoen euro. Dit heeft het bedrijf met name te danken aan het toegenomen aantal consulting-opdrachten in Europa en Azië. Het IT-bedrijf wil zich in de toekomst dan ook meer op consulting gaan fixeren. Over het gehele jaar genomen verwacht Magnus een lichte daling van de bedrijfsopbrengsten vergeleken met 2000 en eenbreak even nettoresultaat tot een licht verlies. Pas volgend jaar verwacht Magnus een verbetering van de marktomstandigheden. Bovendien denkt het in 2002 door de ingezette maatregelen 8 miljoen euro te kunnen besparen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/139968). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×