CMG belandt door wireless data in de min

ICT-dienstverlener CMG is door operationele verliezen bij het onderdeel wireless data solutions (WDS) in de rode cijfers beland.

Toch was het verlies over het afgelopen half jaar minder omvangrijk dan aanvankelijk voorspeld. In april rekende CMG bij WDS nog op een operationeel verlies van 47,13 miljoen euro. Maar het werd uiteindelijk een verlies van 35,50 miljoen euro als gevolg van onder hogere verkoopcijfers en het vesneld doorvoeren van aangekondigde kostenverlagingen.
Toch drukte het negatieve resultaat van WDS zwaar op de cijfers van CMG. De ict-dienstverlener boekte een verlies van 25,6 miljoen euro, tegenover een winst van 44,62 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg daarentegen wel, met 31 procent naar 735,5 miljoen euro. In tegenstelling tot WDS boekte het onderdeel ict-services een hogere operationele winstmarge naar 12,5 procent. De ict-services zijn op dit moment goed voor 87 procent van de totale omzet van CMG. De ict-serviceverlener verwacht na de negatieve cijfers over het eerste half jaar over de komende zes maanden weer winst te gaan maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.