Copaco weet verlies om te buigen naar winst

Computergroothandel Copaco heeft over het eerste half jaar een nettowinst geboekt van 2,4 miljoen euro. Over dezelfde periode vorig jaar leed Copaco nog een verlies van 7,7 miljoen euro.

Volgens Copaco is het positieve resultaat met name te danken aan een omvangrijke reorganisatie die vorig jaar werd ingezet. Daarbij werden de activiteiten van Amtron overgenomen door Lifeware en werd binnen Copaco een structuur met bedrijfseenheden doorgevoerd. In het verleden maakte Copaco binnen de organisatie nog een indeling naar klanten, nu is er een onderscheid naar producten. De met de reorganisatie gepaard gaande lasten zijn grotendeels in 2000 afgeboekt. Vandaar dat Copaco nu kan profiteren van de kostenvoordelen die de reorganisatie met zich mee heeft gebracht.
Tegenover de winst van Copaco staat over de eerste zes maanden een gering terugvallende omzet. De verklaring daarvoor is de terugvallende vraag naar computers, die ook aan Copaco niet is voorbijgegaan. Desondanks verwacht de computergroothandel over dit jaar een nettowinst van 4,5 miljoen euro te kunnen behalen op een iets terugvallende omzet, tenminste als de marktomstandigheden niet verder verslechteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.