Stijgende omzet en winst voor PinkRoccade

Ict-dienstverlener PinkRoccade heeft een goed eerste half jaar voor 2001 achter de rug. De nettowinst steeg met 20,8 procent naar 19,3 miljoen euro, terwijl de omzet met 28,4 procent toenam naar 396,6 miljoen euro.

Over het tweede kwartaal steeg de omzet met 25,6 porcent naar 158,9 miljoen euro. PinkRoccade zegt slechts in beperkte mate hinder te hebben ondervonden van de afnemende vraag naar ict-diensten, met name in de telecommunicatie en beveiligde internetdiensten (de zogeheten ttp-diensten).
De voor PinkRoccade verschillende belangrijke markten vertoonden een wisselend beeld. Zo liet de overheidssector en lichte groei zien, terwijl PinkRoccade in de gezondheidssector via een aantal overnames fors beter wist te scoren. Daar staat tegenover dat de markt voor Thrusted Third Party-dienstverlening, waar PinkRoccade met name met Public Key Infrastructure (pki) services opereert, slechter verliep. Hier heeft de ict-dienstverlener last van de teruglopende investeringen van met name financiële dienstverleners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.