Kwartaalcijfers Oracle beter dan verwacht

De eerste-kwartaalcijfers van softwarereus Oracle zijn een tikkeltje beter dan wat de Wall Street-analisten voorspelden.

De presentatie van de cijfers ging ditmaal niet gepaard met een persconferentie of interviews, vanwege de aanslagen in New York en Washington. Een andere softwareproducent, Adobe Systems, stelde vanwege die omstandigheden de presentatie van zijn kwartaalcijfers uit tot aanstaande woensdag.
In het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2002 verdiende Oracle 511 miljoen dollar, tegenover 501 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.
Wall Street-analisten hadden geen stijging verwacht ten opzichte van het eerste kwartaal van het vorige boekjaar. De omzet daalde overigens in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar: van 2,26 miljard dollar naar 2,24 miljard.
De inkomsten uit licenties daalden licht, maar dat werd grotendeels goedgemaakt door een toename van de inkomsten uit andere diensten en een vermindering van de kosten van bedrijfsvoering. De operatiemarge nam daardoor toe tot 33 procent, waar die een jaar eerder nog 29 procent bedroeg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.