Japanse markt geeft Adobe kopzorgen

Vanwege tegenvallende verkopen in Japan, haalde softwareproducent Adobe Systems in het derde kwartaal niet de inkomsten die het verwachtte.

De winst daalde scherp in het op 31 augustus afgesloten kwartaal. Waar vorig jaar in dezelfde periode nog een nettowinst werd genoteerd van 78,3 miljoen dollar, kwam Adobe nu niet verder dan 40,3 miljoen. Dat is dus bijna een halvering.
En het bedrijf verwacht niet dat het vierde kwartaal opeens een verbetering zal brengen. De verwachte omzet bedraagt volgens Adobe zo'n 310- à 320 miljoen dollar. Dat is weliswaar meer dan de 292,1 miljoen dollar van het derde kwartaal (11 procent minder dan de 328,9 miljoen van een jaar geleden), maar aanmerkelijk minder dan de 350 miljoen dollar omzet die de analisten voor het vierde kwartaal verwachtten.
Adobe, bekend van vooral grafische softwareproducten als Acrobat, Photoshop en Illustrator, tekende er bovendien bij aan dat in de omzetverwachting voor het volgende kwartaal nog niet de effecten van de terreuraanslagen op het WTC zijn meegenomen. Vanwege die aanslagen had het bedrijf de presentatie van de kwartaalcijfers overigens een week uitgesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-20T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.