Sandisk komt met omzetwaarschuwing

Sandisk, producent van flash-dataopslag voor bijvoorbeeld digitale camera's en mp3-spelers, waarschuwt voor een forse daling van de omzet.

In het derde kwartaal zal de omzet waarschijnlijk zo'n 35 procent lager komen te liggen dan de 88 miljoen dollar in het tweede kwartaal. Dat betekent een omzet van 57,2 miljoen dollar, waar Sandisk in eerste instantie uitging van een gelijkblijvende omzet ten opzichte van het vorige kwartaal. In het derde kwartaal van vorig jaar bedroeg de omzet nog 170,8 miljoen dollar.
De onderneming is al volop bezig met het treffen van maatregelen. Zo sluit ze haar vestiging in Sunnyvale, Californië. Alle energie wordt nu gericht op de productie van .16 micron Nand-flash-chips in Dominion, Virginia en Yokkaichi, Japan. De productie van NOR-flash-producten, die vooral in Sunnyvale is gehuisvest, moet in het vierde kwartaal volledig worden afgebouwd. Met deze maatregelen verwacht Sandisk in het eerste kwartaal van 2002 een gezondere kostenstructuur te hebben gerealiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.