Managed hosting door True

Sandisk komt met omzetwaarschuwing

 

Sandisk, producent van flash-dataopslag voor bijvoorbeeld digitale camera's en mp3-spelers, waarschuwt voor een forse daling van de omzet.

In het derde kwartaal zal de omzet waarschijnlijk zo'n 35 procent lager komen te liggen dan de 88 miljoen dollar in het tweede kwartaal. Dat betekent een omzet van 57,2 miljoen dollar, waar Sandisk in eerste instantie uitging van een gelijkblijvende omzet ten opzichte van het vorige kwartaal. In het derde kwartaal van vorig jaar bedroeg de omzet nog 170,8 miljoen dollar.
De onderneming is al volop bezig met het treffen van maatregelen. Zo sluit ze haar vestiging in Sunnyvale, Californië. Alle energie wordt nu gericht op de productie van .16 micron Nand-flash-chips in Dominion, Virginia en Yokkaichi, Japan. De productie van NOR-flash-producten, die vooral in Sunnyvale is gehuisvest, moet in het vierde kwartaal volledig worden afgebouwd. Met deze maatregelen verwacht Sandisk in het eerste kwartaal van 2002 een gezondere kostenstructuur te hebben gerealiseerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/140092). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×