Managed hosting door True

UPC zet beursgang Priority Telecom door

 

Ondanks economische tegenwind en ondanks een ultralage koers van het eigen aandeel, zet UPC de beursgang van telecomdochter Priority gewoon door.

Priority Telecom krijgt donderdag aanstaande een notering aan de Amsterdamse beurs. Daarmee voorkomt UPC dat het tweehonderd miljoen dollar moet betalen aan Cignal Communications, dat een 15-procents belang in Priority bezit. UPC kocht in november vorig jaar een groot deel van Priority van het Amerikaanse Cignal en kwam daarmee op een meerderheidsbelang van 65,12 procent. Volgens de aankoopovereenkomst moest UPC de aandeelhouders van Cignal tweehonderd miljoen dollar betalen als Priority niet voor 1 oktober naar de beurs zou zijn gebracht.
Overigens wordt slechts 15 procent van de vier miljoen aandelen op de beurs aangeboden, ofwel het belang van de voormalige Cignal-aandeelhouders. De referentieprijs komt op 6,5 euro te liggen. Mocht de koers in de eerste zes maanden na de beursgang onder de nominale waarde van 4 euro zakken, dan zal UPC een belang van 10 procent in Priority Telecom verkopen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/140096). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×