Taiwanese chipmaker verwacht fraaie cijfers

Taiwan Semiconductor Manufacturing (Tsmc), 's werelds grootste producent van 'made-to-order' chips, verwacht in het huidige kwartaal meer winst.

Het bedrijf stelde de winstverwachting daarom naar boven bij en lijkt daarmee een lichtpuntje te zijn in de donkere tijden waarin de wereldwijde elektronica- en ict-industrie momenteel is verzeild.
In juli verwachtte Tsmc nog dat de inkomsten in het lopende derde kwartaal ongeveer gelijk zouden zijn aan de 8,2 miljoen dollar die werden genoteerd in het tweede kwartaal. Inmiddels gaat de Taiwanese chipbakker ervan uit dat die inkomsten tenminste vijf keer zo hoog zullen liggen.
De analisten zijn het er nog niet over eens of de gunstige winstverwachtingen van Tsmc de voorbode zijn van een algehele verbetering van de vraag naar it-producten, of dat ze het gevolg zijn van het degelijke business-model van het bedrijf, waardoor het ook in mindere tijden vrij makkelijk overeind kan blijven.
Tsmc bewaakt zijn marges door intensief gebruik te maken van zijn meest geavanceerde productiefaciliteiten en zich daarmee te richten op leveringen in de bovenkant van de markt. De Taiwanese halfgeleiderproducent zegt dat de orders voor de laatste vier maanden van dit jaar een "hoge concentratie in zeer winstgevende 'high-end'-producten geven te zien".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.