JDS toch optimistisch na slecht kwartaal

JDS Uniphase, producent van glasvezelcomponenten, ziet de toekomst zonnig in, al is de omzet in het eerste kwartaal lager dan analisten verwachten.

Volgens JDS is de bodem in zicht en kan vanaf dat moment de blik weer naar boven worden gericht. Het bedrijf heeft het afgelopen kalenderjaar fors gereorganiseerd. In januari werkten er nog 29 duizend mensen in de vestigingen in het Californische San Jose en het Canadese Ottawa, maar daar zijn er momenteel nog zo'n veertienduizend van over. In het eerste fiscale kwartaal, dat wordt afgesloten op 29 september, verwacht JDS een omzet van 325 miljoen dollar. De analisten gingen tot nu toe uit van een omzet van 357 miljoen dollar.
Toch heeft JDS Uniphase volgens eigen zeggen alle reden om optimistisch te zijn over de toekomst. Het bedrijf wijst op zijn grotere klanten, zoals Nortel Networks en Lucent Technologies. Die hebben volgens JDS inmiddels hun voorraden aan componenten zó ver teruggebracht - daartoe gedwongen door bezuinigingen - dat de tijd is aangebroken om nieuwe componenten te bestellen. Daar kan JDS de vruchten van plukken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.