Compaq waarschuwt voor lagere omzetcijfers

Compaq rekent voor het huidige kwartaal op een omzet die 1 miljard dollar lager uitvalt dan de eerder geplande 8 tot 8,4 miljard dollar.

Als een van de toonaangevende computerleveranciers, geeft Compaq daarmee een duidelijk signaal dat de malaise in de computersector nog niet voorbij is. Analisten houden er rekening mee dat in het kielzog van de Texaanse computerleverancier nog veel meer it-bedrijven met winstwaarschuwingen zullen komen. Compaq houdt over het huidige kwartaal rekening met een nettoverlies van rond de 100 miljoen dollar.
Het resultaat van het bedrijf wordt voor een belangrijk deel negatief beïnvloed door de deelname in internetinvesteerder Cmgi. Door de scherpe daling van de beurswaarde van de onderneming moet Compaq hoogstwaarschijnlijk een voorziening treffen van 500 miljoen dollar. Deze komt bovenop de voorziening van 1,8 miljard dollar die Compaq al in het vierde kwartaal van 2000 heeft genomen. Ondanks de speculaties over de mogelijkheid van het afketsen van de overname door Hewlett Packard, heeft Compaq aangeven dat het ervan uitgaat dat de deal gewoon doorgaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.