Managed hosting door True

Versatel biedt op eigen bedrijfsschuld

 

In een poging om snel de omvangrijke schuldenlast kwijt te raken, wil Versatel tenminste 90 procent van de 1,7 miljard euro aan obligaties terugkopen.

Door de actie hoopt het telecombedrijf zijn jaarlijkse rentelast te kunnen reduceren van 150 naar 15 miljoen euro en daarmee zijn cashpositie aanzienlijk te versterken. Met de terugkoop van de obligaties is volgens Versatel een bedrag van maximaal 280 miljoen euro in cash en 139 miljoen nieuwe aandelen gemoeid.
 
Tegen de beurskoers van dinsdag biedt Versatel zijn obligatiehouders 16 procent premie op de marktwaarde van de obligaties. Na het bod van Versatel steeg het aandeel met 60 procent naar 1,31 euro. Tegen die koers is Versatels bod inmiddels goed voor een waarde van ruim 450 miljoen euro. Maar analisten zijn er nog lang niet van overtuigd of het leeuwendeel van de obligatiehouders het bod van Versatel zullen accepteren. De hoeveelheid cash die de obligatiehouders onder de deal zullen ontvangen is daarvoor volgens hen aan de te lage kant.
 
Ook bij kabelaar UPC is een constructie via obligatiehouders in de maak. Investeerder Liberty Media wil zijn greep op de het kabelconcern vergroten en wil in dat kader 1,5 miljard dollar van de 8 miljard dollar schuld van UPC overnemen. In dat geval moet wel eerst 30 procent van de UPC-obligatiehouders instemmen met het voorstel.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/140148). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×