Juniper beantwoordt aan verwachtingen

Juniper Networks kon ondanks een negatief resultaat over het derde kwartaal, toch beantwoorden aan de eerder financiële verwachtingen.

De producent van internetschakelaars en directe concurrent van Cisco moest genoegen nemen met een verlies van 29,7 miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar wist Juniper nog een winst van 58,1 miljoen dollar te behalen. Zonder enkele incidentele kosten, zoals de eenmalige betaling aan een aantal toeleveranciers, zou de netwerkproducent volgens eigen zeggen een nettowinst hebben geboekt van 32,5 miljoen dollar.
 
De omzet van Juniper bleef vrijwel op hetzelfde niveau: 201,7 miljoen dollar nu vergeleken met 201,2 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.
 
Anders dan de meeste analisten hadden verwacht, kwamen de resultaten vrijwel overeen met de voorspellingen die Juniper in juli had gedaan. Toen al mikte de producent van internetschakelaars op 202 miljoen dollar omzet, terwijl de meeste analisten hun prognose hadden bijgesteld naar 188 miljoen dollar vanwege de aanhoudende slapte in de telecommunicatiesector en de aanslagen in de VS.
Het aandeel Juniper wist op de Nasdaq dan ook aanzienlijk terrein te winnen en sloot gisteren op 20,45 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.