Apple voorzichtig over lopende kwartaal

Ondanks een forse winstdaling kan Apple over het vierde kwartaal ruimschoots voldoen aan de eerder gestelde verwachtingen.

De computerproducent boekte een nettowinst van 66 miljoen dollar tegenover 170 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De kwartaalomzet van Apple kwam uit op 1,45 miljard dollar, 22 procent lager dan de 1,87 miljard dollar van vorig jaar. Gedurende het kwartaal wist Apple 850 duizend computers te verkopen.
 
Apple vormt binnen de pc-sector een van de weinige bedrijven die aan de eerder geformuleerde prognoses kan voldoen. Andere grote pc-producenten, zoals Gateway, waarschuwden onlangs nog dat ze hun financiële doelstellingen als gevolg van onder meer de recente aanslagen in de VS niet zouden halen. Ook Apple is voorzichtig als het gaat om de resultaten van het huidige kwartaal dat eind december eindigt. Traditioneel is dit kwartaal voor de meeste pc-producten het sterkste, vanwege onder meer de kerstverkopen. Maar door de economische onzekerheid en de aanhoudende slapte op de it-markten, blijft Apple met zijn omzetprognose aan de veilige kant: 1,4 miljard dollar, meer zal het waarschijnlijk niet worden. Daarnaast verwacht het bedrijf dat zijn initiatief voor een eigen winkelketen, dat eerder dit jaar werd gestart, tegen het einde van het huidige kwartaal een klein verlies zal draaien in plaats vanbreak even.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.