LCI waarschuwt voor teruglopende winst

Grote problemen bij de Oostenrijkse dochters noodzaakte LCI Technology gisteren een winstwaarschuwing af te geven.

Het concern uit Den Bosch voorziet voor het huidige boekjaar, dat nu halverwege is, een omzet van minstens 100 miljoen euro lager dan de 310 miljoen euro van vorig jaar. De winst zal minstens een miljoen euro lager uitkomen dan de 8,9 miljoen euro van vorig jaar.
 
Begin september greep LCI hard in bij het management van LCI Consultants AG, houdstermaatschappij van vijf Oostenrijkse dochters. Het complete management werd vervangen, omdat het er niet in slaagde de financiële problemen op te lossen bij dochter CCW. CCW, dat servers en componenten assembleert, liep een achterstand van veertig miljoen gulden op bij het innen van vorderingen. Om CCW en de vier andere dochters, die onderling sterke financiële banden hebben, te redden, vroeg en kreeg LCI uitstel van betaling voor LCI Consultants AG en de vijf dochters.
 
Voor de beleggers dreigt ook nog een 'wezenlijke verwatering' van de LCI-aandelen, liet het bedrijf gisteren weten. Het bedrijf wil aandelencontracten met het management herzien, omdat de huidige waarde van het aandeel zo laag is dat ze niet geschikt zijn om het management op korte termijn te motiveren. Het aandeel LCI is sinds begin dit jaar circa 75 procent in waarde gedaald. Het bedrijf is naar eigen zeggen momenteel in onderhandeling met de banken over een herfinanciering van de activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-19T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.