Compaq ondanks verlies Europese nummer 1

Compaq blijft ondanks een scherp verlies in pc-verkopen, de nummer 1 op de Europese pc-markt.

Dat blijkt althans uit cijfers van it-marktonderzoeksbureau IDC over het derde kwartaal. Niet onverrassend komt uit de cijfers naar voren dat het aantal verkochte pc's in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (ook wel de Emea-regio) genoemd sterk is gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, namelijk met 9,5 procent. In West-Europa bedroeg de daling zelfs 12 procent. Met name hier laat de economische malaise zich gelden.
 
Compaq wist zich het afgelopen kwartaal op de nummer 1 positie te handhaven, maar moest wel een terugval in pc-verkopen incasseren van 15,7 procent vergelen met dezelfde periode vorig jaar. Het marktaandeel van Compaq kwam wat betreft de Emea-regio over het derde kwartaal uit op 14,5 procent, en procent minder dan over dezelfde periode in 2000.
 
Dell blijft zich manifesteren als de luis in de pels van de top pc-verkopers door als enige marktaandeel te winnen. De direct seller wist 6,6 procent meer pc's te verkopen en heeft nu een Emea-marktaandeel van 10,4 procent, tegen 8,9 procent een jaar eerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.