Asmi boekt tegenvallend kwartaalverlies

Asmi heeft over het derde kwartaal een tegenvallend verlies geleden van 12,7 miljoen euro.  

Ook de omzet ging verder onderuit dan was verwacht: met 33 procent naar 102 miljoen dollar vergeleken met het tweede kwartaal. Vorig jaar boekte de chipmachinefabrikant over dezelfde periode nog een winst van 27,6 miljoen euro.
Net als vrijwel de gehele chipsector, kampt Asmi met een tegenvallende afzet en orderstroom. Zo liep het aantal nieuwe orders in het derde kwartaal met 15 procent terug naar 76,7 miljoen euro. Eind september had het bedrijf voor een bedrag van 144,5 miljoen euro aan chipmachines in portefeuille, bijna 15 procent minder dan eind juni.
 
Als gevolg van de tegenvallende orderstroom gaat Asmi een aantal ingrijpende herstructureringen doorvoeren om het kostenniveau te drukken. Zo wordt het personeelsbestand met 10 tot 15 procent teruggebracht. Asmi verwacht ondanks de aangekondigde maatregelen een aanhoudend verlies en een iets lagere omzet in het vierde kwartaal. Voor het gehele jaar gaat de Bilthovense chipmachinefabrikant uit van een break even resultaat. Eerder dit jaar rekende Asmi nog op een nettowinst. Het concern kondigde tijdens de publicatie van de cijfers twee samenwerkingsverbanden aan. Ten eerste gaat het op het gebeid van technologie en marketing de krachten bundelen met het Zuid-Koreaanse Genitech en daarnaast neemt het een belang van 15 procent in het niet-beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf NuTools.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.