Sony in het rood in tweede kwartaal

Elektronicagigant Sony heeft in het tweede kwartaal vrij onverwacht een verlies geboekt van 111 miljoen dollar.

Analisten hadden een kleine winst verwacht. Hogere productiekosten en lagere prijzen van de eindproducten zijn de boosdoeners. Sony verwacht overigens over heel 2001 uiteindelijk een winst te boeken van 81 miljoen dollar op een omzet van 61 miljard dollar.
Sony heeft dit jaar al twee keer een winstwaarschuwing gegeven. Het verlies van het op 30 september afgelopen kwartaal draagt nog niet de sporen van de terreuraanslagen op 11 september, maar het Japanse elektronicaconcern liet gisteren wel weten te vrezen voor de gevolgen. 'Bijzonder onzeker', zo noemde het bedrijf gisteren de vooruitzichten.
De verliezen werden vooral geleden in de elektronicatak, waar het bedrijf 209 miljoen dollar in de min ging. De spellenafdeling kon dat, ondanks het succes van Playstation 2 waarvan er inmiddels al 4,6 miljoen zijn verkocht, niet goedmaken. In Japan stokte de verkoop van televisies en computers, in Europa de afzet van videocamera's en pc's. Desondanks steeg de omzet voor het hele bedrijf met bijna 6 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-26T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.