Cmgi koopt zijn schuld bij Compaq af

Cmgi sloot gisteren een overeenkomst met Compaq over een herstructurering van zijn schuld aan het computerbedrijf van 220 miljoen dollar.

De schuld is ontstaan door de aankoop van AltaVista twee jaar geleden van datzelfde Compaq. Cmgi voldoet zijn schuld aan Compaq nu door een betaling van 75 miljoen dollar, aandelen Cmgi ter waarde van ongeveer zeven miljoen dollar plus het aandeel van 49 procent in de joint-venture B2E Solutions met, opnieuw, Compaq.
 
Ceo George McMillan van Cmgi verdedigde gisteren de stap met het argument dat zijn bedrijf anders het risico liep volgend jaar voor dertig procent eigendom te worden van Compaq. Cmgi had de 220 miljoen eigenlijk in augustus al moeten betalen, waarbij Compaq bovendien het recht had dat bedrag om te zetten in aandelen Cmgi. Compaq heeft al een belang van zeventien procent in het bedrijf en zou dan dat belang bijna hebben zien verdubbelen. "Dit is een oplossing die voor beide partijen het meest aantrekkelijk is gebleken", aldus McMillan.
 
Cmgi probeert nu vooral te overleven. De beurswaarde van het bedrijf is dit jaar al met driekwart gekelderd. Het internetbedrijf sloot het boekjaar 2000-2001 af met een verlies van 5,4 miljard dollar, vooral door gedwongen afschrijvingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-31T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.