Landis komt met winstwaarschuwing

Landis heeft een winstwaarschuwing afgegeven. De ict-dienstverlener rekent voor de tweede helft van dit jaar niet langer op een gelijkblijvende winst.

Landis gaat nu uit van een 46 procent lagere winst over het gehele jaar. De aanhoudende slapte in de vraag naar telecommunicatie-apparatuur zorgde over het afgelopen kwartaal voor een terugval in de omzet van 29 procent naar 134 miljoen euro. Vooral investeringen in nieuwe 3G-telecomnetwerken worden vanwege de zwakke financiële positie van telecombedrijven op de lange baan geschoven. Maar volgens Landis moeten de ondernemingen binnenkort wel gaan investeren, omdat ze miljarden hebben geïnvesteerd in licenties en ze het zich niet kunnen veroorloven de netwerken niet uit te rollen.
 
Landis rekent in 2002 dan ook op een herstel van de telecomsector en daarmee van de eigen resultaten. Om de kosten te drukken, kondigde Landis afgelopen september aan 10 procent van het totale personeelsbestand van 3200 mensen te zullen schrappen. Inmiddels zijn er vierhonderd banen daadwerkelijk verdwenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.