Gezonde omzet en winst voor Libert-Vodafone

Het mobiele telecombedrijf Libertel-Vodafone heet over de eerste helft van het gebroken boekjaar 2001/2002 een 56 procent hogere nettowinst geboekt.

Het positieve saldo bedraagt 55,1 miljoen euro, tegenover 35,4 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 16 procent van 555,7 miljoen naar 645,5 miljoen euro. Ook voor de rest van het boekjaar verwacht Libertel 'een gezonde' toename van de omzet en de winst. Maar volgens de mobiele aanbieder is het nog niet duidelijk welke gevolgen de economische geval zullen hebben voor de mobiele telefonie.
 
Over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar, wist Libertel-Vodafone 68 duizend nieuwe 'postpaid'-klanten - gebruikers met een vast abonnement - binnen te halen. Het totale aantal klanten groeide met 8 procent naar ruim 3,2 miljoen. Daarbij nam het aantal postpaid klanten toe met 20 procent naar bijna 1,1 miljoen. Deze stijging is er mede de oorzaak van dat de gemiddelde omzet per klant steeg van 29,8 euro in maart naar 31,10 euro. De klanten met een vast abonnement brengen meer geld op dan de prepaid-gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.