Isp Tiscali meldt sterke stijging omzet

De omzet van Tiscali is over het afgelopen derde kwartaal met 260 procent toegenomen naar 190,1 miljoen euro, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Nettoverliescijfers zijn niet gegeven, maar het verlies vóór afschrijvingen, belastingen en rente (ebitda) kwam uit op 44,8 miljoen euro. Voor het vierde kwartaal verwacht Tiscali voor het eerst een positief ebitda-resultaat te kunnen behalen.
 
Isp Tiscali heeft zijn snelle groei vooral te danken aan een reeks acquisities, die het na de overname van World Online onverminderd heeft voortgezet. Zo werd het Franse Liberty Surf voor 650 miljoen euro overgenomen alsook het Nederlandse Wish-NokNok. Daardoor is de van oorsprong Italiaanse internet service provider met ruim 7,5 miljoen abonnees na het Duitse T-Online inmiddels de grootste internetaanbieder van Europa.
 
De omzetgroei was verder te danken aan de toename van de inkomsten uit internettoegang. Deze stegen met 24 procent naar 121,7 miljoen euro. De omzet uit bedrijfsdiensten groeide met 15 procent naar 25,1 miljoen euro en die uit advertenties stabiliseerde op twintig miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.