Magnus ziet resultaten verder verslechteren

It-dienstverlener Magnus verwacht over dit jaar een verlies te zullen lijden van 1 tot 1,5 miljoen euro.

Eind augustus ging Magnus er nog van uit dat het een klein verlies ofbreak evenzou draaien. Als reden voor de winstwaarschuwing verwijst het automatiseringsbedrijf naar 'de verdere verslechtering van de marktomstandigheden, mede door de aanslagen van 11 september'.
 
Magnus gaat nu extra reorganisatiemaatregelen treffen en neemt hiervoor een last van 0,7 miljoen euro. Daarbij worden zestig van de vijfhonderd medewerkers ontslagen. Bovendien wordt de vestiging in de Verenigde Staten in een aangepaste vorm voortgezet. De maatregelen moeten het bedrijf nog dit jaar vier miljoen euro opleveren. In de loop van 2002 moet de totale besparing op tien miljoen euro uitkomen.
 
In juni maakte Magnus al duidelijk dat het vijftig werknemers zou ontslaan in de VS en Azië. Ceo en bestuursvoorzitter Fred Hermans, een van de oprichters, maakte toen bekend dat hij op zou stappen. Hermans was het niet eens met de maatregelen die op jaarbasis een besparing van vijf miljoen euro moesten opleveren. Zijn rol wordt, voorlopig, waargenomen door vice-voorzitter Marco Verver.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.