Managed hosting door True

Winst Siemens Nederland stijgt 44 procent

 

Siemens Nederland heeft een redelijk jaar achter de rug. De winst steeg ten opzichte van het voorgaande boekjaar met 44 procent tot 66 miljoen euro. De omzet bedroeg 1,45 miljard euro en was daarmee 10 procent hoger dan vorig jaar.

Als een van de weinige elektronicabedrijven toonde Siemens zich gisteren bij de presentatie optimistisch over 2002. Het bedrijf verwacht dan een verdere groei van de omzet. In alle marktsegmenten boekte Siemens in het op 30 september geëindigde boekjaar weer positieve resultaten. Een steeds grotere rol spelen complete projecten, infrastructurele werken en dienstverlening.
 
De winststijging van het afgelopen jaar is de zesde op rij. Ook Siemens Nederland kreeg een tik mee van de problemen in de telecomsector, met name bij de aanleg van netwerken. KPN Telecom is een van de grootste klanten van Siemens Nederland.
De onderneming is het afgelopen jaar opgeklommen tot de tweede leverancier van mobiele telefoons in Nederland. Het bedrijf leverde de 500 duizend mobieltjes die de Postbank deze zomer cadeau deed aan zijn spaarders.
 
Het concern als geheel zag de winst in het afgelopen boekjaar dalen van 8,9 miljard euro naar 2,1 miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/140472). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×