Tulip verwacht verlies over lopend boekjaar

Tulip Computers heeft zijn verwachtingen voor het boekjaar 2001 naar beneden bijgesteld.

Daardoor houdt het computerbedrijf nu rekening met een nettoverlies, in plaats van eenbreak even-resultaat waar het eerder van uitging. Tulip wijst als oorzaak naar het verslechterde economische klimaat en de aanslagen in de VS. Sinds september-oktober zegt het Bossche computerbedrijf steeds vaker geconfronteerd te worden met uitgestelde ict-projecten bij de afnemers. Wel geeft Tulip aan dat de orderportefeuille 'substantieel' is gevuld.
 
Over de eerste zes maanden van dit jaar leed Tulip een nettoverlies van 1,1 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 5,7 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 49,6 miljoen euro, tegen 53,6 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar.
 
Begin deze maand wist Tulip Computers een omvangrijke order binnen te slepen voor de levering van maximaal dertigduizend computers aan Franse overheids- en onderwijsinstellingen. Het overheidscontract werd getekend met de zogeheten Ugap, de inkooporganisatie voor de Franse overheid en onderwijssector die over heel Frankrijk twintigduizend instellingen bedient. In juli wist Tulip ook al een contract met de Ugap te sluiten voor de levering van tienduizend computers. Daardoor manifesteert Tulip zich steeds nadrukkelijker op de Franse administratieve en onderwijsmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.