Toch nog prettige kerst voor AMD en Intel

Chiprivalen Intel en AMD verwachten beide dat de toenemende vraag naar pc's rond de feestdagen de omzet over het vierde kwartaal zal opvrolijken.

De rooskleurige aankondigingen van de concurrenten betekenen een positieve noot in de tot dusverre nogal treurige chipgeschiedenis over het afgelopen jaar. Intel rekent voor het vierde kwartaal op een omzet tussen de 6,7 en 6,9 miljard dollar, een fractie hoger dan de 6,2 en 6,8 miljard dollar die het nog in oktober voorspelde. Toch zijn deze cijfers nog aanzienlijk lager dan de 8,7 miljard euro die begin dit jaar werd geprognotiseerd.
 
Advanced Micro Devices gaat uit van 'een 10 procent betere' omzet over het vierde kwartaal vergeleken met het derde kwartaal, toen nog 765,9 miljoen dollar werd binnengesleept. Volgens AMD is deze toename onder meer te danken aan het succes van de Athlon XP-processoren. De belangrijkste concurrent van Intel hoopt in het tweede kwartaal van volgend jaar weer winstgevend te kunnen draaien.
 
Zowel AMD als Intel hebben te kampen met de grootste terugval in de vraag naar pc's sinds 1986. Voor het eerst sinds dat jaar gaan er jaarlijks minder personal computers en dus waarschijnlijk ook minder Intel en AMD-processoren over de toonbank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.