JDS Uniphase rekent op aarzelend herstel

JDS Uniphase gaat ervan uit dat de omzet over het derde kwartaal van het lopende boekjaar 10 tot 15 procent lager zal uitvallen dan over het tweede kwartaal.

Over het tweede kwartaal scoorde JDS ook al lager dan de meeste analisten hadden verwacht. Door een omzet die in vergelijking met vorig jaar 58 procent lager uitviel, kwam het verlies uit op 260 miljoen dollar. Vorig jaar verdiende het bedrijf nog 230 miljoen dollar.
 
JDS Uniphase wijt de terugval aan de verminderde vraag van zijn afnemers naar glasvezelapparatuur. De economische recessie en de aanslagen in de VS hebben deze verminderde vraag nog versterkt. Het glasvezelconcern gaat ervan uit dat pas in het volgende (vierde) kwartaal de vraag weer zal aantrekken als de traditionele grote afnemers, zoals het Canadese Nortel Networks en Lucent, nieuwe producten op de markt brengen en de voorraden aan JDS Uniphase-onderdelen bij de klanten verder worden gereduceerd. Maar JDS gaat er niet vanuit dat het herstel meteen krachtig zal inzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.