Managed hosting door True

JDS Uniphase rekent op aarzelend herstel

 

JDS Uniphase gaat ervan uit dat de omzet over het derde kwartaal van het lopende boekjaar 10 tot 15 procent lager zal uitvallen dan over het tweede kwartaal.

Over het tweede kwartaal scoorde JDS ook al lager dan de meeste analisten hadden verwacht. Door een omzet die in vergelijking met vorig jaar 58 procent lager uitviel, kwam het verlies uit op 260 miljoen dollar. Vorig jaar verdiende het bedrijf nog 230 miljoen dollar.
 
JDS Uniphase wijt de terugval aan de verminderde vraag van zijn afnemers naar glasvezelapparatuur. De economische recessie en de aanslagen in de VS hebben deze verminderde vraag nog versterkt. Het glasvezelconcern gaat ervan uit dat pas in het volgende (vierde) kwartaal de vraag weer zal aantrekken als de traditionele grote afnemers, zoals het Canadese Nortel Networks en Lucent, nieuwe producten op de markt brengen en de voorraden aan JDS Uniphase-onderdelen bij de klanten verder worden gereduceerd. Maar JDS gaat er niet vanuit dat het herstel meteen krachtig zal inzetten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/140516). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×