Verkoop Itanium-processor loopt slecht

De verkoop van Intels eerste 64-bit processor Itanium verloopt moeizaam. De producent heeft in het derde kwartaal ter waarde van 13,7 miljoen dollar verkocht.

Dit stelt onderzoeksbureau IDC. Deze cijfers komen neer op minder dan vijfhonderd servers die zijn uitgerust met de nieuwe serverprocessor. Het derde kwartaal was het eerste hele kwartaal waarin de Itanium, voorheen codenaam Merced, te koop was.
 
Onderzoeksbureau Gartner stelt echter dat er ruim 2600 Itanium-servers zijn geleverd in het derde kwartaal. Dit verschil in tellingen komt voort uit het feit dat veel Itanium-machines zijn geleverd voor demonstratie-doeleinden. De vraag is of er dan sprake is van daadwerkelijke verkoop.
 
Intel zegt dat de verkoop niet tegenvalt. Het verwacht een aanzienlijke toename zodra computerfabrikant Compaq begint aan de verkoop van zijn Itanium-machines. Compaq worstelde, samen met Intel, met een hardware-probleem waardoor de servers niet de eigen testprocedures doorstonden.
 
Intel -woordvoerder William Roscoe zegt dat het bedrijf tot op heden - dus vanaf mei dit jaar, halverwege het tweede kwartaal - ruim dertigduizend Itanium-chips heeft geleverd. Deze zijn deels geleverd in zesduizend standaard-servers die Intel zelf maakt.
 
"Sommige daarvan zijn machines met vier processoren." Roscoe specificieert echter niet hoeveel van deze computers en processoren demonstratie-exemplaren zijn voor serverproducenten en software-ontwikkelaars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.