Managed hosting door True

Hi-tech verdwijnt uit Nasdaq top 100

 

Dertien grote namen uit de software- en telecomwereld moeten bij de jaarlijkse opschoning van de Nasdaq-index het veld ruimen.

Het lot treft onder meer Novell, CNET Networks, Inktomi en Ariba. Hun plaatsen worden ingenomen door de nieuwe troetelkinderen, vooral afkomstig uit de biotechnologie.
 
De herindeling van de top 100 van snelstgroeiende aandelen brengt veel handel met zich mee. De zogeheten indexbeleggers, die gewoon investeren in een aantal van de snelste groeiers, zullen techaandelen verkopen en biotechnologieaandelen gaan kopen voor in totaal zo'n zes miljard dollar. Dat is ongeveer eenvijfde van de totale waarde van de Nasdaq top 100.
 
De schermenbeurs heeft overigens sinds het barsten van de internetbel veel van zijn aantrekkelijkheid verloren. De Nasdaq is in tegenstelling tot de Dow Jones een beurs voor mensen die een gokje wagen op nieuwe bedrijven in plaats van (via de Dow Jones) te kiezen voor de grote vertrouwde namen. "De Nasdaq doet er op dit moment niet echt veel meer toe", aldus hoofd Dan Rivera van de beleggingsafdeling van de American Express Financial Advisors die 234 miljard dollar in beheer heeft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/140532). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×