Palm lijdt verlies van 54 miljoen

Met een verlies van 54 miljoen dollar over het tweede kwartaal is handheldspecialist Palm de sombere verwachtingen van de beursanalisten nog net voor gebleven. Die hadden gerekend op een dikke 60 miljoen dollar.

Maar dat was dan ook de enige meevaller, want de omzet van Palm is flink gekelderd. In het op 30 november geëindigde kwartaal verkocht Palm voor 290 miljoen dollar terwijl dat een jaar eerder nog 522 miljoen was, 44 procent minder. Er gingen het afgelopen kwartaal 1,5 miljoen Palms over de toonbank.
 
Het komende kwartaal zal volgens Palm eveneens een verlies opleveren bij een omzet van iets boven de 250 miljoen dollar. Pas in het vierde kwartaal zal de marktleider in handhelds bij een omzet van tegen de 300 miljoen dollar weer zwarte cijfers schrijven, aldus de financiële topvrouw Judy Bruner. "We denken nu toch echt op de bodem te zitten, al zal de weg omhoog gezien de huidige economische omstandigheden langzaam en lang zijn."
 
Topman Eric Benhamou, die de afgetreden Carl Yankowski vorige maand opvolgde, probeerde de analisten te overtuigen van de nieuwe wegen die Palm gaat inslaan en het geld dat het bedrijf daarmee zal gaan verdienen. Palm gaat zijn nieuwe series uitrusten met veel meer multimedia en internetmogelijkheden om de hevige concurrentie van vooral Handspring voor te blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-21T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.