Nortel ziet herstel gloren aan horizon

Ondanks grimmige resultaten over het vierde kwartaal 2001 ziet het geplaagde Nortel herstel opdoemen. Vooral als gevolg van kostenbeheersing.

De leverancier van (tele)communicatieapparatuur heeft een zwoegend jaar achter de rug, gevuld met reorganisaties en winstwaarschuwingen. Het vierde kwartaal verwacht het concern af te sluiten met een omzet van 3,4 miljard dollar, vergeleken met 8,8 miljard het jaar ervoor. Het verlies per aandeel komt daarmee op ongeveer 63 dollarcent.
 
Het bedrijf zit nog diep in het dal, maar is bezig eruit te klimmen. Het verwacht eind dit jaar een personeelsbestand te hebben van 52.000. Dat betekent dat er dit jaar 30.000 functies zijn vervallen.
 
Uiteindelijk wil de onderneming uitkomen op 48.000. Dat is iets meer dan de eerder aangekondige 45.000. Die extra banen zijn volgens Nortel nodig om te investeren in klantrelaties.
 
Nortel meldt dat de reorganisatie op dreef is en dat het, zelfs met kwartaalomzetten onder de 4 miljard dollar, break-even kan draaien, dankzij de gewijzigde kostenstructuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-27T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.