Systemen Wall Street werken naar behoren

De computer- en communicatiesystemen van de beurs op Wall Street en van de schermenbeurs Nasdaq zijn dit weekeinde naar tevredenheid getest.

Dat betekent dat vanaf half vier vanmiddag (Nederlandse tijd) op de twee belangrijkste beurzen in de wereld weer kan worden gehandeld. Sinds de terroristische aanslag op het New Yorkse World Trade Center, vorige week dinsdag, waren beide beurzen gesloten. De handel begint vandaag na twee minuten stilte voor de duizenden slachtoffers en het gezamenlijk zingen van 'God Bless America'.
Tot en met afgelopen weekend zijn technici bezig geweest met het repareren, heraansluiten en testen van de computer- en telecommunicatiesystemen. De beurs op Wall Street bevindt zich vijf blokken van het verwoeste WTC, maar werd niet beschadigd door de aanslag. Wél werd op 11 september een nabijgelegen telefooncentrale getroffen, met directe gevolgen voor verschillende communicatiesystemen die door de beurs worden gebruikt. Bovendien leed een aantal investeringsfirma's schade. Die werden daardoor gedwongen hun activiteiten te verhuizen, met alle logistieke en technische gevolgen van dien.
De schermenbeurs Nasdaq heeft geen fysieke beursvloer op Wall Street, maar is natuurlijk nóg meer afhankelijk van goede computer- en telecommunicatiesystemen. Volgens Gregor Bailar,executive vice president of operations van de Nasdaq, blijkt uit alle testen dat de systemen naar behoren werken en dat de leden in staat moeten zijn om te handelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.