IBM noteert hogere winst op lagere omzet

Ondanks een daling van de omzet, boekte IBM over het tweede kwartaal een nettowinststijging van 1,94 naar 2,05 miljard dollar.

Big Blue is daarmee is daarmee een van de weinige it-bedrijven die kan voldoen aan de winstverwachtingen van analisten. De omzet viel voor IBM over het tweede kwartaal echter lager uit dan was verwacht, met name als gevolg van de terug val in pc-verkopen en de negatieve effecten van de sterke dollar. Zonder die sterke dollar zou de omzet 5 procent hoger zijn uitgvallen, aldus IBM.
De sterkste groei-aanjager bij IBM is deglobal services business. Hier steeg de omzet met 6,8 procent naar 8,74 miljard dollar. Deglobal services business is inmiddels goed voor 40 procent van IBM's totale omzet en overstijgt voor het eerst de omzet uit hardware. IBM heeft inmiddels voor 16 miljard dollar aan nieuwe langdurige servicecontracten getekend, waardoor de totale serviceportefeuille inmiddels is gevuld met een bedrag van 95 miljard dollar.
Aanzienlijk minder vergaat het IBM in de chipsector en de pc-verkopen. IBM's pc-divisie moest genoegen nemen met een terugval in verkopen met 18 procent naar 3,07 miljard dollar. Ondanks deze problemen verwacht IBM dit jaar toch nog te kunnen afsluiten met een omzetgroei tussen de 6 en 9 procent. Volgens IBM is het een van de weinige bedrijven die over 2001 zowel een groei in omzet als nettoresultaat kan laten zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.