I2 neemt Trade Services en Ec-content over

I2 koopt een bedrijf gespecialiseerd in productcatalogussen om zijn internetmarktplaatsproduct Tradematrix meer smoel te geven.

De Amerikaanse specialist in internetmarktplaatsen betaalt 5 miljoen in contanten en 2,3 miljoen in aandelen voor het bedrijf Trade Services en diens partner Ec-content. Met de overname krijgen bedrijven die via Tradematrix elektronisch handel met elkaar drijven de beschikking over gestandaardiseerde en genormaliseerde productcatalogi. Omdat over elektronische bestellingen die refereren naar een dergelijke productcatalogus geen onduidelijkheden kunnen bestaan wordt het faciliteren van deze dienst als een belangrijke succesfactor voor elektronische marktplaatsen gezien.
Trade Services is gespecialiseerd in catalogussen in de branche voor reparatie en onderhoud voor de industrie en claimt 5,2 miljoen onderdelen in zijn catalogus opgenomen te hebben en 24.000 Noord-Amerikaanse fabrikanten, distributeurs en dienstverleners op zijn diensten aangesloten te hebben. Ec-content, dat vorig jaar met hulp van Trade Services is opgestart, biedt het opschonen en normaliseren van product- en prijsinformatie aan als dienst. Daarnaast heeft het via licenties de beschikking over catalogi voor kantoorproducten, onderdelen voor elektrische installaties en onderdelen voor de autobranche.
Trade Services en Ec-content worden ondergebracht bij de dienst Infinite Content van I2. Dit bedrijfsonderdeel, dat vorig jaar maart aangesterkt werd met de content management software van Aspect Development en Supplybase, is erop gericht om klanten van de nodige bedrijfsinformatie te voorzien. Het bedrijf claimt zijn klanten nu duizenden productvermeldingen van honderden leveranciers in een database aan te kunnen bieden te gebruiken bij het handeldrijven via elektronische systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-02T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.