Intel nadrukkelijker op consumentenmarkt

Chipfabrikant Intel gaat zijn productaanbod nadrukkelijker afstemmen op de consumentenmarkt. Het bedrijf komt binnenkort met een MP3-speler.

The Wallstreet Journal bericht in zijn online editie dat Intel ceo Craig Barret de speler vrijdag aanstaande zal tonen op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.
Het concern zal naast de MP3-speler, Pocket Concert genaamd, nog twee consumentenproducten op de markt brengen, te weten de Chatpad en de Webtablet. Met eerstgenoemde apparaat is e-mail en instant messaging mogelijk, terwijl de Webtablet surfers via een draadloos scherm toegang geeft tot webpagina's.
Op deze manier hoopt 's werelds grootste chipfabrikant de teruglopende verkoop van personal computers en computeronderdelen op te drijven, aangezien audio en video vragen om krachtigere processoren. Wanneer de drie producten precies uitkomen is nog niet bekend.
Eerder bracht Intel al een draadloze muis en dito toetsenbord op de markt, alsmede een gamepad en een digitale pocketcamera.
Het bedrijf staat niet alleen in zijn strategie. Vorig jaar kwamen ook computerproducenten Compaq en Gateway met nieuwe apparaten voor de consumentenmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-02T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.