Openwave en Geoworks houden op met gekibbel

Openwave Systems en Geoworks hebben een overeenkomst gesloten die een eind maakt aan het geruzie over een WAP patent.

De deal brengt met zich mee dat de klanten van Openwave, waaronder een groot aantal fabrikanten van WAP telefoons en netwerk exploitanten, het controversiële patent van Geoworks kunnen gebruiken zonder daarvoor te hoeven betalen. Het octrooi heeft betrekking op een technologie die applicaties zo converteert dat deze afleesbaar zijn op een verscheidenheid aan apparaten, zoals mobiele telefoons.
Geoworks, een van de grootste aanbieders omtrent mobiele oplossingen, begon in januari van het vorig jaar met het eisen van royalty's voor het zogenaamde 529 patent. Deze handelswijze stuitte een groot aantal bedrijven tegen de borst, waaronder Phone.com dat later samen met Software.com op zou gaan in Openwave. Dit ontaarde in een aantal rechtszaken die door de overeenkomst niet meer van belang zijn.
In ruil voor het gratis gebruik van het patent krijgt Geoworks een licentie op een octrooi van Openwave. Daarnaast hebben beide ondernemingen de mogelijkheid om binnen 18 maanden een patent uit elkaars portfolio te kiezen.
Openwave is het derde grote technologiebedrijf dat een overeenkomst met Geoworks bekend heeft gemaakt. Eerder deden Toshiba en Ericsson hetzelfde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.