Napster in zee met Duitse Edel Music

Napster heeft een overeenkomst gesloten met het muzieklabel Edel (onder anderen Roxette en Jennifer Paige).

Het Duitse Edel Music is een van de grootste onafhankelijke labels ter wereld en is na het eveneens Duitse mediaconcern Bertelsmann Online het tweede bedrijf dat met Napster in zee gaat.
Napster ligt nog altijd onder vuur bij een aantal grote platenmaatschappijen en een aantal kleinere onafhankelijke labels omdat via het computerprogramma individuele computergebruikers muziekbestanden met elkaar uitwisselen. Volgens de platenmaatschappijen biedt Napster hen de gelegenheid om de copyrights te ontduiken en is Napster daarvoor aansprakelijke. De Amerikaanse rechter beaamde dat vorig jaar, maar de zaak sleept nog altijd in hoger beroep voort.
Bertelsmann Online zette in oktober een opmerkelijke stap door de aanklacht tegen Napster te laten vallen in ruil voor samenwerking. De twee bedrijven werken momenteel aan een muziekuitwisselingeprogramma waarbij wel degelijk betaald moet worden voor het downloaden.
Voor de sceptici is het nog altijd de vraag hoe dat nieuwe Napster er uit moet komen te zien, en opmerkelijk is in elk geval dat geen van de betrokkenen daar toe nu toe duidelijkheid over heeft willen of kunnen verschaffen.
Edel Music is het tweede bedrijf dat met Napster in zee gaat. Het Duitse bedrijf is gespecialiseerd in het uitbrengen van compilaties maar heeft daarnaast artiesten als Roxette, Jennifer Paige and Phunky Data ondder contract.
Napster toonde zich gisteren uiteraard tevreden, evenals Bertelsmann.
Edel, dat een moeilijke tijd doormaakt en onlangs nog een winstwaarschuwing de wereld in stuurde, zal niet alleen de muziek waarover het de copyrights bezit inbrengen bij het nieuwe Napster, maar zal Napster ook adviseren. Als bedrijf dat is gespecialiseerd in'best of' producties, heeft het daarover veelknow-how in huis.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.