Verisign wil één bedrijf voor webdiensten

Verisign wil zijn diensten voor domeinregistratie en beveiliging van online transacties tot één product samenballen.

Het Amerikaanse bedrijf is gestart als TTP (thrusted third party), een autoriteit die bevoegd is om digitale certificaten te verstrekken, die in te zetten zijn voor het digitaal ondertekenen van documenten en transacties. Vorig jaar zomer breidde Verisign zijn assortiment uit met domeinregistratie door .com-registreerder Network Solutions over te nemen. Door de overeenkomst met het eveneens Amerikaanse Identix voegt het bedrijf nu ook software voor de digitale beveiliging van Internet-transacties aan zijn portfolio toe. Eerder sloot Identix een deal met Motorola.
Met het product Itrust van Identix zijn transacties beveiligd en geïdentificeerd te versturen over Internet. Standaard browsers zijn voorzien van SSL-technologie (secure socket layers) waarmee op basis van een digitaal certificaat emails en webinformatie te versleutelen is, maar deze software laat zich moeilijk afdoende integreren in een bedrijfsspecifieke toepassing. Daarom is er bij veel bedrijven vraag naar zwaardere oplossingen voor het beveiligen van bedrijfscommunicatie over Internet.
Volgens Anil Pereira, senior vice-president bij de bedrijfsdivisie van Verisign, "hoeven klanten nu nog maar bij één bedrijf langs voor hun webdiensten. Daarmee hebben wij diensten als domeinregistratie, webhosting en beveiliging onder één dak gebracht." In de huidige praktijk moeten klanten voor deze diensten bij afzonderlijke bedrijven aankloppen. KPN, die in Nederland als TTP voor Verisign optreedt, wil geen uitspraken doen over het opnemen van het Identix-product in het KPN-portfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.