Apple voorziet verliezen met winkels

Apple lijdt het komende jaar verlies op de exploitatie van de zeventwintig Apple Stores die eerder dit jaar zijn geopend.

Volgens Apple zal het verlies 'beperkt' zijn, maar het noemt vooralsnog geen concrete cijfers voor de verlies-verwachting. In mei opende het bedrijf zijn eerste speciale winkel en inmiddels zijn er volgens het bedrijf in de VS al zeventwintig geopend. Volgend jaar komt er nog een aantal bij en in elk geval in het lopende fiscale jaar - van september tot september - zal het bedrijf daar geld op moeten toeleggen.
 
Apple wil met de eigen winkels zijn producten beter profileren ten opzichte van 'gewone' computers en vooral natuurlijk tegenover de software van Microsoft. De Macintosh-producent lanceerde zijn nieuwe OS X-besturingssysteem veel later dan verwacht, kort voordat Microsoft zijn nieuwe Windows XP op de markt bracht.
 
Met de aankondiging kan Apple niet de voorspelling gestand doen dat het al dit kwartaal quitte zou spelen met de winkels en het komende jaar een kleine winst zou maken. Het bedrijf wijt dat in de bekendmaking van gisteren aan de kwakkelende economie en de gevolgen van de aanslagen van 11 september.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-28T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.