Kabel minder bij nieuwe Iomega USB Zip Drive

Op zoek naar een extra stopcontact om je zip drive mee te voeden? Niet meer nodig. Iomega's nieuwste USB Zip Drive voedt zich via de computer.

Een enkele USB-kabel, dat is alles wat Iomega's nieuwste 250 MB Zip Drive nodig heeft om zowel data als elektriciteit tot zich te nemen. Afgelopen week introduceerde de marktleider in zip-land de Zip 250 MB USB Powered Drive. De drive voor de bekende dikke schijven is geschikt voor zowel Apple Macintosch als Windows PC en kost $ 179.95, inclusief een bijgeleverde 250 MB schijf (ter waarde van drie tientjes).
De nieuwe zip drive is van het plug-maar-in-en-klaar-is-kees slag, aldus zegsmensen van Iomega. Mits natuurlijk de driver software is geïnstalleerd. Zip is ideaal om snel en gemakkelijk grote bestanden uit te wisselen, of back-ups te maken. De drive is voorts "hot swappable", hetgeen wil zeggen dat de drive in- en uitgeplugd kan worden, zonder dat de PC eerst moet worden uitgeschakeld.
Iomega is al een tijdje zoet met het verenigen van USB en zip. Afgelopen jaar introduceerde het bedrijf al diverse zip drives die USB ondersteunen. In alle gevallen bleef echter een extra stopcontact noodzakelijk en was - afhankelijk van het platform - soms een speciale IEEE 1394 adapter onontbeerlijk. Het is waarschijnlijk dat de nieuwe, éénkabel zip drive, dankzij prijskaartje en gebruikersgemak, een grotere impact op de markt zal hebben dan die eerdere produkten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-08T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.