Sun in startbokken voor internetoffensief

Sun Microsystems onthult naar verwachting volgende maand zijn strategie voor de ontwikkeling van internetgerelateerde applicaties en services in Java.

Met de lancering van de nieuwe strategie wil Sun mimimaal op gelijke hoogte komen met rivalen als Microsoft, Oracle en Hewlett-Packard.
Vorig jaar werd Sun nog bekritiseerd vanwege zijn passieve houding op het gebied van internettoepassingen, terwijl de concurrentie ondertussen flink uitpakte met nieuwe strategieën zoals .Net (Microsoft), 9i Developer Suite (Oracle) en eSpeak (HP). Daarmee kregen internetontwikkelaars van deze softwareconcerns de gelegenheid nieuwe online producten en services te ontwikkelen, terwijl Sun in de wachtkamer bleef zitten.
Maar nu is dan de algemene verwachting dat Sun tijdens een driedaagse conferentie in februari het startsein zal geven voor een voorjaarsoffensief. De kern daarvan zal bestaan uit een iPlanet-pakket van internet en ontwikkelingstools, waardoor het gemakkelijker wordt op Java gebaseerde toepassingen voor het internet te ontwikkelen.
Maar analisten verwachten eigenlijk nog meer van een software toolkit met de codenaam Brazil. Dit pakket biedt ontwikkelaars onder andere de mogelijkheid services te ontwikkelen en data te verzamelen en deze vervolgens direct te presenteren in de stijl van de internetsite van de individuele gebruiker. Brazil is inmiddels twee jaar in ontwikkeling en is gebaseerd op Java, maar het maakt daarnaast tevens gebruik van de Brazil Scripting Language (Bsl).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.