FBI's Infragard voor bestrijding cybercrime

Het Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft het programma Infragard voltooid. Infragard moet de cybercrime bestrijden door middel van het delen van informatie over internetaanvallen. Aangesloten bedrijven kunnen zo leren door ervaring.

De bedrijven kunnen elkaar via een online communicatiesysteem waarschuwen voor nieuwe hackpogingen, computervirussen en andere mogelijke internetcriminaliteit. Uiteraard door gebruik te maken van een beveiligde website enencrypted emails.
Infragard is in 1996 als pilot project begonnen in Cleveland. Na gebleken succes is het programma uitgerold over alle 56 regionale FBI bureau's en heeft het ondertussen 500 bedrijven gevonden die zich aangesloten hebben bij Infragard. Deze bedrijven zijn te vinden in alle mogelijke bedrijfstakken, van computergigant IBM tot kleinere start-ups. Deelneming aan het programma is geheel gratis en vrijblijvend. Bedrijven kunnen er zelfs voor kiezen om anoniem mee te doen en zijn niet verplicht om informatie te verschaffen. Het enige wat de FBI wel doet is een controle op een eventuele criminele achtergrond van het bedrijf, voordat het wordt toegelaten tot het programma.
De FBI ziet duidelijke een stijgende lijn in de internet criminaliteit. De opsporingsdienst had in 1998 nog 450 gevallen te onderzoeken, vandaag de dag is dat aantal opgelopen tot 1.200.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-09T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.